Ce NU este acest site

Acest site NU este un izvor de intelepciune incontestabila! Autorul NU este un salvamontist / ghid montan autorizat / instructor de catarare, etc. Toate parerile din articole de pe site sunt pareri PERSONALE ale unui cetatean oarecare. Evaluarea traseelor este SUBIECTIVA. Asa ca va rog mult si va incurajez sa folositi orice text de pe acest site NUMAI ca parte a informarii pe care o faceti inainte de traseu. Autorul NU poate fi responsabil pentru decizii pe care le luati mergand pe munte, nici pentru urmarile acestora.

Ce este aceste site

Acest site este un blog personal al unei iubitoare de munte. Am un baiat nascut in 2005, impreuna cu el facem drumetii si alte activitati pe munte. Scopul principal pentru care am creat acest site este INFORMAREA! Deseori, cand ma pregateam de taseu, imi lipseau niste informatii. Asa ca am decis sa completez informatiile despre drumetii accesibile copiilor, existente pe Internet.

Reiterez, evaluarea traseelor facuta de mine este complet subiectiva. O fac din punctul meu de vedere, luand ca reper copilul meu. Sunt copii care fac Jepii Mici la 10 ani. Acestia se inscriu deja la categorie de adulti bine pregatiti :). Sunt alti copii, care sunt mai fricosi sau mai lenesi. Unii iubesc natura, altii nu sunt deloc atrasi de frumusetile ei, ci de posibilitatea de a alerga dupa oile de pe platou spre exemplu. Deci, nu uitati de acest subiectivism.

Totusi, sunt unele detalii obiective, pe care le includ in evaluarile mele:

  • Lungimea traseului (macar aproximativa)
  • Portiuni expuse
  • Accesibil sau nu iarna
  • Cat de inclinat este
  • Cat de accidentat este

Aceste lucruri va vor ajuta sa evaluati traseul mai bine.

Comentarii

Limba romana nu este o limba materna pentru mine. Asa ca imi cer scuze pentru eventuale greseli de ortografie. Mi le puteti semnala in comentarii si le corectez.

Sunt foarte bine venite comentarii despre starea traseelor. Traseul montan este un mediu schimbator. Daca stiti ca un traseu anume s-a surpat, a cazut un copac mare peste el, s-a inundat, etc. este foarte bine sa mentionati asta! Va rog sa treceti si data la care ati observat schimbarea.

Deasemenea, sunt foarte bine venite comentariile despre cum au parcurs copii dv. un anume traseu. Era mai greu decat descris in articol? Era mai usor? Aceste evaluari personale vor ajuta pe altii sa evalueze la randul lor mai bine traseul. Mentionati varsta copiilor dv., daca e baiat sau fata, cat de bine pregatiti fizic sunt.

O sa fie sterse comentarii despre:

  • cum sa formezi legatura sufleteasca / cereasca / whatever cu copilul prin mersul pe munte
  • cum merg pe munte copii indigo
  • cum este corect sa motivezi copilul vrebal pentru mersul pe munte
  • si orice astfel de pseudo-psihologisme populare.

Acest site este destinat informarii despre TRASEE SI ACTIVITATI MONTANE cu copii, nu despre relatii cu copii.